Linnupesa lasteaia õpetajad Comenius projektiga Hispaanias

Alloleval lingil avaneb saatelõik ühe päeva tegemistest meie partnerkoolis Hispaanias.

Toredat vaatamist!

https://www.rtpa.es/video:La%20Bolera_1392128387.html

Linnupesa õpetajad Hispaanias Comeniuse kontaktseminaril.

10. – 15. november toimus Hispaanias, Oviedos, Comenius projekti “Pippis Quest” kontaktseminar.

Hispaanias

Linnupesa lasteaeda esindasid sel korral Ingrid, Teele, Tram, Piret, Maive, Katrin ja Merle. Mõned meie tegemised on näha kooli blogis, mis asub siin http://colegiopublicoroces.blogspot.com.es/

 

 

Pildike sügisnäituselt – viigimarjad, kiivid, sarapuu- ja kreeka pähklid, õunad, pirnid, apelsinid, mandariinid, granaatõunad, kõrvitsad, kastanud ja tammetõrud….

Sügisnäitus

 

 

 

 

Kolmapäeval, 13. novembril toimus  koolis (Colegio Publico “Roces”) suur kastanisöömise pidu Amagüestu, kus lauldi, tantsiti, mängiti vanu rahvuslikke mänge.

Lastele näidati, kuidas vanasti puid langetati. Puulõhkuja

Tantsijad

 

 

 

 

Esinesid rahvapilliansambel ning rahvatantsijad, just Asturia piirkonnale iseloomuliku muusika ja tantsuga.

 

 

Kooli lapsevanemad tõid peole kooke, millede hulgast pidime degusteerides valima kolm parimat. Tuleb nentida, et kookide küpsetamine tuleb Hispaania perenaistel välja suurepäraselt ning degusteerides manustasime nii suure hulga suhkrut, et magusaisu kadus vähemalt nädalaks.  Sel aastal toodi võistlusele ka rekordarv küpsetisi. Koogilaud

 

 

Pidu meie Segasumma Suvilas!

Täname kõiki, kes vahvasti kaasa lõid!

Linnupesa lasteaed rahvusvahelisel tantsupäeval.

Osalesime 29. aprillil toimunud rahvusvahelisel tantsupäeval, ainsa lasteaiana Tallinnas.

Meie tantsu saate vaadata siit:  http://www.youtube.com/watch?v=QrvPl8DgRJ8

Iirimaa teemaline päev Linnupesas.

20. märtsil toimus Linnupesa lasteaias Iirmaa teemaline päev. Lähemalt saab lugeda toimunu kohta siit.

Iiri hautise retsept:

200 g suitsusinki

900 g lamba või sealiha

200 g sibulat

500 g porgandit

paar loorberi lehte

1 tl tüümiani

100 g odratangu

850 g vett

600 g kartuleid

soola, pipart

kaunistuseks rohelist sibulat

Tükelda sink ning sea või lambaliha ning pruunista suures potis. Lisa sibul ning porgandid ja kuumuta edasi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa loorber ja tüümian. Tangud keeda eraldi potis poolpehmeks ning lisa koos keeduveega hautisesse. Kõige lõpuks lisa tükeldatud kartulid. Hauta, kuni kõik koostisained on pehmed. Kaunista peenestatud rohelise sibulaga.

Comenius projekt Pippis Quest

Kas teie teate, millised tegelased toovad Islandil lastele saapa sisse kartuleid ning mida süüakse sellel kaugel saarel 23. detsembril?

Mida söövad iirlased jõuluõhtul ning hispaanlased terve pika perioodi jõuludest kuni kolmekuningapäevani?

Kuidas veedavad oma jõuluaja sloveenlased ja sakslased?

Kõigele saad vastuse, kui külastad meie väljapanekut lasteaia galeriis.